top of page
Dundret

 

Gällivares stolthet är såklart Dundret som är ett underbart utflyktsmål året runt. På Dundret finns både skidbackar, längsskidspår och mil av vandringsleder för både nybörjare och de mer erfarna vandrarna.

Vi hjälper dig med tips!

Mat & dryck

 

Tack vare vårt centrala läge mitt i Gällivare finns många restauranger och caféer inom räckhåll för både lunch, fika och middagssugna. Fråga oss gärna om hjälp och förslag.

Vår granne Quality Hotel inhyser både Steakhouse och en loungebar.

Längs Storgatan finns de flesta av våra butiker samt flera restauranger som erbjuder både kinesiskt, thailändskt, en pizzeria samt Alla Tiders Café (som även inhyser nöje, bar och middagar). Caféer finns i Centralskolan där även museet är inhyst, samt i Norrskensgallerian där 11 butiker av varierat slag finns att strosa i.

 

På Malmbergsvägen, precis nedanför hotellet ligger Husmans, som har öppet veckans alla dagar.

Vill man ta bilen och äta på en lite mer genuin restaurang så kan vi rekommendera Skogshotell i Koskullskulle eller Glada kocken i Repisvaara nedanför vårt hemmaberg Dundret.

Världsarvsområdet 
Laponia

 

Inte många mil bort ligger världsarvsområdet Laponia med kända nationalparker som Stora Sjöfallet och Muddus. Vi hjälper er gärna med att planera era turer till detta oslagbart vackra område. Besök laponia.nu.

Turistbyrån!

 

Vår fantastiska turistbyrå hjälper er med allt möjligt.

bottom of page